ABCČĆDĐEFGHIJKLLJMNNJOPRSŠTUVZŽ

Rođen u Splitu 1984. godine. Diplomirao dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Od 2005. radi kao dramaturg na produkcijama u Dječjem kazalištu Dubrava, kazalištu Mala scena, Teatru ITD, na Eurokazu, na Riječkim ljetnim noćima i ZKM-u. Često surađuje s Hrvatskim radijem u čijem su dramskom programu izvedene gotovo sve njegove drame. 

Piše drame, radiodrame i scenarije.

Za dramu Ovdje piše naslov drame o Anti dobio nagradu Fabrique et Croatie društva REZ i nagradu Mali Marulić na Festivalu hrvatske drame za djecu. Drama je praizvedena u Gradskom kazalištu mladih u Splitu u režiji Ivice Šimića u svibnju 2009. godine. Ista drama postavljena je u Londonu i Bruxellesu. 

Drama o Mirjani i ovima oko nje praizvedena je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u veljači 2010. godine. Iste godine postavljena je u Mestnom gledališču ljubljanskom u režiji Dušana Jovanovića i Hrvatskom narodnom kazalištu u režiji Anje Maksić Japundžić.

Drama Moj sin samo malo sporije hoda praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih 2011. godine u režiji Janusza Kice. Za ovu dramu osvojio je brojne nagrade kao što su Zlatni lovorov vijenac, Marul, Zlatni smijeh i Nagradu hrvatskog glumišta. Uspješnom premijerom ove drame u Buenos Airesu u sklopu Međunarodnog festivala dramatike Europa + Amerika 2014. godine započinje njegov proboj na španjolsko govorno područje. Drama je uskoro premijerno izvedena i u Meksiku, Paragvaju, Urugvaju, Venezueli...

Drama Bojim se da se sada poznajemo praizvedena je 2014. godine, a drama je nastala kao rezultat suradnje umjetnika iz kazališta Gavella i Theater und Orchester Heidelberg, a kao dio međunarodnog projekta The Art of Aging. Dramski tekst postavljen je u oba kazališta, sa njemačkom i hrvatskom podjelom.

2015. godine praizveden je tekst Kad je dijete dijete bilo po motivima filma Nebo nad Berlinom Wim Wendersa, a u produkciji Mestnog gledališča ljubljanskog. 

Drame su mu prevedene na dvadesetak jezika i dobitnik je niza nagrada.Facebook! TwitThis