ABCČĆDĐEFGHIJKLLJMNNJOPRSŠTUVZŽ

Rođen je 1975. u Zagrebu. Diplomirao je Dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Dramski su mu tekstovi - kazališni i radijski - izvođeni u kazalištima u Zagrebu, Splitu, Zadru, Virovitici, Dubrovniku, Dublinu, Santiagu, Sarajevu, Genovi..., na Hrvatskom radiju, kao i na radio-postajama u Sloveniji, Slovačkoj, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji... 

Drama "Bijelo", za koju je 1998. godine dobio nagradu "Marin Držić" Ministarstva kulture RH, uvrštena je u knjige "Nova hrvatska drama: izbor iz drame 90-tih" i "Croatian Radio Plays in the 1990s", te je snimljena za Hrvatsku televiziju. Nagradu "Marin Držić" ponovno je dobio 2004. za dramu "Žaba", čija je produkcija u Teatru &TD nagrađena i Marulovom nagradom te Nagradom hrvatskog glumišta, objema za najbolju predstavu te sezone u Hrvatskoj, a i sarajevska je produkcija "Žabe", nastala u Kamernom teatru 55, osvojila brojne nagrade, između ostalih i onu za najbolju predstavu kazališta iz BiH. 

Kao dramaturg dosad je radio na više od 30 kazališnih naslova, kao pisac i dramaturg surađuje s Dramskim programom Hrvatskog radija i s Hrvatskom televizijom... Tekstovi su mu objavljeni u "Teatru&Teoriji", "Frakciji", "Kazalištu", "Forumu", "Vijencu", "Quorumu", "Poeziji"..., kao i u nizu odabira i antologija suvremene hrvatske drame. Za poeziju je dobio nagradu "Plava sol". Piše i libreta, kao i scenarije za radijske i televizijske dokumentarne emisije i filmove, te tekstove za dječje predstave ("Ma i Ta", "Svaki pas ima svoj dan"...), a rado surađuje i na plesnim predstavama (s Irmom Omerzo, BADco., Zrinkom Šimičić Mihanović...). Koautor je dvaju višestruko nagrađivanih izdanja: s dizajnerom Vanjom Cuculićem grafičko-pjesničke mape "40-ak listova papira", a s ilustratoricom Srđanom Modrinić knjige za djecu "Kratka pripovijest o Zvanetu Nedostojnom". Kućni je dramaturg kazališta "Gavella". 

Praizvedbe:


• 1998. Bijelo, režija: Ivan Leo Lemo, HNK Split
• 2005. Žaba, režija: Franka Perković, Teatar &TD, Zagreb
• 2009. Svaki pas ima svoj dan (libreto), režija: Dora Ruždjak Podolski, glazba: Dinko Appelt, GK Trešnja, Zagreb
• 2010. Marjane, Marjane, režija: Mislav Brečić, PlayDrama, Split
• 2012. Prolazi sve, režija: Oliver Frljić, GDK "Gavella", ZagrebFacebook! TwitThis